Vanke Yun City

Drawing inspiration from the natural landscape and mountain parks in Shenzhen, Vanke Yun City is designed with twelve 7-storey high “Sky Hills” that connect three office towers configured around a centralised core. Accommodating child-care facilities and other amenities for workers, the hills are strategically introduced at Multiple Ground Levels that serve as the refuge and lift transfer floors of the tower. Designed as large internal atria with pockets of cascading sky gardens and planted waterfall valleys, the hills are naturally ventilated outdoor spaces, shielded from the wind and rain. This arrangement opens up the common lift lobby areas to daylight, greenery and fresh air, creating a comfortable micro climate and biophilic working environment within the tropical high-rise.