Latest Posts

Reposting @architects_tas: 2022 TASMANIAN ARCHITECTURE AWARDS
.
Category: Heritage
Sponsored by @heritagetas
.
The winner of the The Roy Sharrington Smith Award for Heritage is The Hedberg by @liminalstudio with @woha_architects
.
The project adaptively reuses the early 20th century Hedberg Brothers Garage together with an infill development which wraps the prominent streetscape corner connecting the historic Theatre Royal. Artefacts retained from site excavations have been integrated in an interpretative program both internally and externally providing tangible connections to the layered and continued history of the place. The project stands as an exemplary response to contemporary design within historic precincts.
.
Photo: @natashamulhallphotography
.
#tasarchiawards2022 #thehedberg #utas #universityoftasmania #theatreroyal #hobart #tasmania #publicarchitecture #culturalbuilding #performancevenue #performingarts #theatre #adaptivereuse #architecture #heritage #interiors #liminalstudio #woha #wohaarchitects
...

Reposting @architects_tas: 2022 TASMANIAN ARCHITECTURE AWARDS
.
Category: Interior Architecture
Sponsored by @duluxaus
.
The winner of the The Alexander North Award for Interior Architecture is The Hedberg by @liminalstudio with @woha_architects
.
The interiors program is fully integrated with bespoke furniture, wayfinding and event signage and a complex technical and performance brief. Internal voids provide connectivity for patrons over the multiple levels of performing and creative arts spaces. This enhances opportunities for the activation of public spaces for flexible programs extending their use in a way which will enhance patron’s experience of both performance and the building itself.
.
Photo: @natashamulhallphotography
.
#tasarchiawards2022 #thehedberg #utas #universityoftasmania #theatreroyal #hobart #tasmania #publicarchitecture #culturalbuilding #performancevenue #performingarts #theatre #adaptivereuse #architecture #heritage #interiors #liminalstudio #woha #wohaarchitects
...

Reposting @architects_tas: 2022 TASMANIAN ARCHITECTURE AWARDS
.
Category: Urban Design
Sponsored by @accesssolutionstasmania
.
The winner of the Dirk Bolt Award for Urban Design is The Hedberg by @liminalstudio with @woha_architects
.
The six level Hedberg located on a prominent city corner, abuts and extends the iconic two- level Theatre Royal heritage landmark. A series of orthogonally derived interlocking forms establish a contextual relationship with its surroundings, augmented through deliberate materiality and colour choices. The overall impact of these devices - striping, subtle colour changes, contrasting dark panels, and the reflectivity of the panelling all assists to masterfully deconstruct the visual bulk of the Hedberg on this iconic Hobart site.
.

Photo: @natashamulhallphotography
.
#tasarchiawards2022 #thehedberg #utas #universityoftasmania #theatreroyal #hobart #tasmania #publicarchitecture #culturalbuilding #performancevenue #performingarts #theatre #adaptivereuse #architecture #heritage #interiors #liminalstudio #woha #wohaarchitects
...

Reposting @architects_tas 2022
.
TASMANIAN ARCHITECTURE AWARDS
.
Category: Public Architecture
Sponsored by @fairbrother_construction
.
The winner of the The Alan C Walker Award for Public Architecture is The Hedberg by @liminalstudio with @woha_architects
.
Despite a changing brief over seven years, having a multitude of stakeholders of different disciplines, and needing to stitch quite different historical elements together, the Hedberg succeeds in creating a new performing and creative arts location that ties together all its programmatic elements clearly and dramatically.
.
Photo: @natashamulhallphotography
.
#tasarchiawards2022 #thehedberg #utas #universityoftasmania #theatreroyal #hobart #tasmania #publicarchitecture #culturalbuilding #performancevenue #performingarts #theatre #adaptivereuse #architecture #heritage #interiors #liminalstudio #woha #wohaarchitects
...

Reposting @architects_tas 2022 TASMANIAN ARCHITECTURE AWARDS

The 2022 Tasmanian Architecture Medal has been awarded to The Hedberg by @liminalstudio with @woha_architects

The Hedberg places Tasmania at the forefront of the performing arts scene and allows opportunities to inspire a generation. The building's contextual relationship with key heritage buildings of the Hedberg Garage and Theatre Royal afford the development to successfully marry together a missing link of Hobart’s cityscape. The design resolution captures and celebrates perceptions of Hobart and Tasmania as a culturally autonomous and artistically enterprising community, a community now firmly at the centre of the performing arts world and is a wonderful contribution to Hobart’s growing list of successful public and cultural spaces.

Photo: @natashamulhallphotography

.
#tasarchiawards2022 #thehedberg #utas #universityoftasmania #theatreroyal #hobart #tasmania #publicarchitecture #culturalbuilding #performancevenue #performingarts #theatre #adaptivereuse #architecture #heritage #interiors #liminalstudio #woha #wohaarchitects
...

Applecross is known for quiet leafy streets and neighbourhood charm. Inspired by its surroundings, the design keeps everything that is charming about Applecross - the Jacarandas dripping with purple flowers, the beautiful gardens, the backyards and barbecue pits – and envisages the building as an environment, creating gardens that extend into the sky and a seamless connection between exterior and interior.
.
@forbesresidences is designed as a three-dimensional “vertical suburb” that contains liveable, generous homes, shared facilities, common spaces within gardens, natural light and fresh air that weave throughout every level.
.
“Hanging gardens” drape the podium form and extend up the roof. They preserve the garden suburb quality, create greater privacy, frame views, and enhance sociability. They also perform meaningful environmental services that benefit not just the development site, but the district – reducing the heat island effect, reducing noise and dust, preventing glare, and providing a habitat for biodiversity.
.
When the Jacarandas are in bloom, the building will be covered in a canopy of vibrant purple flowers. The leafy greenery that characterises Applecross will flow seamlessly through the building, capturing the essence of the neighbourhood.
.
Design Inception: 2018
This project is a collaboration with @mjastudio
Landscape by @capa_studio
Development website link in bio at @forbesresidences
.
#verticalsuburb #perth #applecross #suburbliving #greendesign #verticalgreenery #woha #mjastudio #musteraproperty #forbesresidences
...

Great shot of the public amphitheatre at @live.lyf.here one-north by @ksy.yuan - Portholes and social-centric designs of lyf one-north.
.
.
.
.
.
.
.
#visitsingapore #singapore #sociable #architecture #tropicalarchitecture #portholes #woha #lyfonenorth #livelyfhere #lyfgoeslocal #lyfxart
...

Our newest project, lyf one-north Singapore, offers a series of public to semi-public social spaces.
.
On the ground level the amphitheatre and multi-functional driveway plaza can be transformed into a public events and activity space.
.
These spaces can be accessed by anyone passing by the development and can serve the broader community.
.
The residents have access to a social kitchen as well as indoor and outdoor dining areas where they can meet up and share meals.
.
The swimming pool is a central meeting point where residents can exercise and socialise.
.
Green communal terraces at different levels give residents easy access to fresh air and greenery, and the open rooftop lawn area can be used for events, gatherings or just relaxing at the end of a long day.
.
The richness and diversity of the community spaces encourages residents to socialise, spend time outside and build connections.
.
Client: Ascott Residence Trust
Images: Patrick Bingham-Hall & Darren Soh
Music: Flow by LiQWYD
.

#coliving #communityspace #publicspace #swimmingpool #rooftop #amphitheartre #hospitality #design #sustainabledesign #onenorth #singapore #sociable #architecture #woha #wohaarchitects #lyf #livelyfhere #lyfonenorth
...

#newproject: lyf one-north Singapore emphasises community. The co-living development offers a series of public to semi-public social spaces to its residents and the neighbourhood.
.
The ground level public spaces can be accessed by anyone passing by the development and can serve the broader community.
.
The residents have access to further community spaces like a social kitchen, indoor and outdoor dining areas, communal terraces at different levels and an open rooftop lawn area.
.
The swimming pool is a central meeting point where residents can relax, exercise and socialise.
.
The richness and diversity of the community spaces encourages residents to socialise, spend time outside and build connections.
.
Client: Ascott Residence Trust
Image by: Darren Soh
.
#coliving #communityspace #publicspace #swimmingpool #hospitality #design #sustainabledesign #onenorth #singapore #sociable #architecture #woha #wohaarchitects #lyf #livelyfhere #lyfonenorth
...

#newproject: Earlier this week our newest project, lyf one-north Singapore, officially opened its doors.
.
It is a new co-living development that emphasises community and is located at the intersection of the commercial, educational, and residential clusters of the one-north district of Singapore.
.
The building uses a palette of precast concrete and landscaping which extends the existing greenery up into the development. The precast concrete façade uses variations in textures and geometry with its integrated sun-shading fins and hoods to express the playful and lighthearted character of the lyf concept.
.
This playful character is further underlined by large-scale colourful and dynamic murals, both indoors and outdoors. Terraced green planters along the external stairs bookend the building with a cascade of greenery (once mature).
.
Client: Ascott Residence Trust
Image by: Darren Soh
.
#coliving #communityspace #publicspace #apmhitheatre #hospitality #design #sustainabledesign #onenorth #singapore #sociable #architecture #woha #wohaarchitects #lyf #livelyfhere #lyfonenorth
...

#newproject: We’re happy to announce that our newest project, lyf one-north Singapore, officially opened its doors this week. 
.
The current, vibrant, and lively co-living development in Singapore's one-north neighbourhood caters to young people that work at the nearby creative and technology companies.
.
It is more than just an apartment building that serves its own residents because it was consciously designed as a community hub for the neighbourhood.
.
It offers unique public and communal spaces, like the pictured amphitheatre, for comfortable living, socialising and recreation - for the residents and the one-north community.
.
Client: Ascott Residence Trust
Image by: Patrick Bingham-Hall
.
#coliving #communityspace #publicspace #apmhitheatre #hospitality #design #sustainabledesign #onenorth #singapore #sociable #architecture #woha #wohaarchitects #lyf #livelyfhere #lyfonenorth
...

We are very happy that the Singapore Pavilion at the Expo 2020 Dubai received the Gold Award for Architecture and Landscape in its size category from the Bureau International des Expositions. (Link in bio for more information.)

The Singapore Pavilion would not have been possible without our strong interdisciplinary team:

Client: Urban Redevelopment Authority of Singapore (URA)
Landscape Consultant: Salad Dressing Landscape Design
Structural Consultant: Web Structures
ESD Consultant: Transsolar KlimaEngineering
Lighting Consultant: Light Collab
Architect-on-Record: Dawson Architects
M&E Engineer: CKR Consulting Engineers
Structural Engineer: ASG Engineering Consultants
Main Contractor: Evan-Lim Penta Construction Co. LLC
Softscape Contractor: Marmara International Landscaping LLC & Proscape LLC

This project would also not have been possible without the collaboration with our material sponsors:

Lighting: DMXLab SG, Linea Light Group, LuxConex, Krislite Pte Ltd
Hanging Garden pots: GWS Living Art
Flooring: OneWood
Roller blinds: Sunscreen

A big THANK YOU to everyone for your hard work and helping to realise the Singapore Pavilion!

📷 by @patrickbinghamhall

#expo2020dubai #expo2020sg #expo2020singapore #naturenurturefuture #expo2020 #dubai #singapore #design #architecture #greenarchitecture #innovation #sustainability #sustainabledesign #woha #wohaarchitects
...

Today the @expo2020singapore Pavilion welcomes visitors for the last time before the Expo ends.
.
The Singapore Pavilion is designed as an example of how the built environment can co-exist with nature and create a biophilic, comfortable environment for people, plants and animals.
.
It houses 2650sqm of greenery on a 1550sqm site - which adds up to a green plot ratio of 170%.
.
The pavilion generated its own power from the solar canopy that sheltered the structure and plants, keeping everyone cool and comfortable while harnessing the energy of the sun.
.
This project is a prototype that can be scaled up and adjusted to suit different climates and contexts.
.
Client: @urasingapore
Landscape: @saladlandscape
Image: @patrickbinghamhall
.

#expo2020dubai #expo2020sg #expo2020singapore #naturenurturefuture #expo2020 #dubai #singapore #design #architecture #greenarchitecture #innovation #sustainability #sustainabledesign #woha #wohaarchitects
...

If you’re in Dubai for the last week of @expo2020dubai, come by the @expo2020singapore Pavilion in the Sustainability District.
.
The Pavilion brings an oasis of lush trees, verdant shrubs and vibrant orchids to the desert.
.
Sheltered by a solar canopy, it operates entirely on solar energy and uses passive strategies like sun-shading, natural cross-ventilation and planting to create a comfortable and cool climate.
.
Commissioned by @urasingapore
Landscape Architects @saladlandscape
Image by @patrickbinghamhall
.
#expo2020dubai #expo2020sg #expo2020singapore #naturenurturefuture #expo2020 #dubai #singapore #design #architecture #greenarchitecture #innovation #sustainability #sustainabledesign #woha #wohaarchitects
...

One more week to come and experience the #singaporepavilion at the @expo2020dubai before it closes!
.
The Pavilion is located in the Sustainability District of the Expo and brings an oasis of lush trees, verdant shrubs and vibrant orchids to the desert.
.
Sheltered by a solar canopy, it operates entirely on solar energy and will maintain a net-zero energy footprint over its operation period.
.
We use passive strategies like sun-shading, natural cross-ventilation and planting to create a comfortable and cool climate.
.
Commissioned by @urasingapore
Landscape Architects @saladlandscape
Image by @patrickbinghamhall
.
#expo2020dubai #expo2020sg #expo2020singapore #naturenurturefuture #expo2020 #dubai #singapore #design #architecture #greenarchitecture #innovation #sustainability #sustainabledesign #woha #wohaarchitects
...

With its graceful spinning movements, the Dipterocarp seed kinetic sculpture is a key exhibit at the #singaporepavilion at @expo2020dubai.
.
It is inspired by the winged seeds of one of the tallest trees indigenous to Southeast Asia’s rainforests.
.
Client: URA
Video: @expo2020singapore
Design Inception: 2019
Landscape: @saladlandscape
.
The Expo 2020 Dubai is open for one more week. Come find the Singapore Pavilion in the Sustainability District if you are visiting!
.
#Expo2020Singapore #Expo2020SG #NatureNurtureFuture #Expo2020 #Dubai #woha #wohaarchitects #saladlandscape #kinetic #sculpture #dipterocarpaceae #greendesign #greenarchitecture
...