NUS Sustainable & Resilient Building

More information coming soon.

Agri-food production in Singapore

More information coming soon.

Carnival of Life

The project showcases the Singapore story, reinforcing core values and cementing

Singapore as a beacon of transformative thinking. We imagine an ultra-Singapore that we know but can’t yet find – an experience that is super lush, tropical and shady, a blend of eating, shopping, and people-watching.

The Carnival of Life takes everything we love about Singapore and catapults it into the most desirable future to become a showcase to the world. It addresses how might we live better, longer and with lives filled with joy and wonder. The vision for the Carnival of Life creates a stage to answer these questions, while creating the most immersive and innovative attractions in Asia.

The Carnival of Life is tied together via a whimsical ribbon. This iconic promenade is a stage for community life and connects visitors to a sequence of attractions celebrating the best of Singapore, centred on food, water, and health. It is a new free lifestyle destination for Singaporeans, promoting community and wellbeing

Diverse yet thematically linked attractions are spread along The Ribbon, a linear park comprised of delightful public spaces.

We envision the Carnival of Life to be Singapore’s 4th Major Public Garden, creating a Regional Public Space for the North. Using Wonder, Multi-Sensory Exploration and Education, the Carnival of Life will be the most immersive and innovative masterplan of attractions in Asia, piloting and engaging global audiences in new regenerative ways of living.

HQ Ministry for Sustainability and Environment

The HQ Ministry for Sustainability and Environment is conceived as a flagship prototype for Jurong Lake District (JLD) and Singapore, pioneering new frontiers in tropical urbanism, sustainability, and resilience. In addition to realising the masterplan’s aspirations and complying with URA’s urban design guidelines for JLD, the design actively does its part to combat climate change by achieving the sustainability benchmarks of Zero Energy/Carbon/Water/Waste. The development is also nature-positive, regenerative, and biocentric, with biophilic office spaces. It showcases Singapore’s thought leadership in skyrise greenery by giving back more than the site area in landscape replacement, with its lush vegetation performing ecosystem services and supporting biodiversity in the city.

Founders' Memorial

The Founders’ Memorial presents a tribute to our founding fathers whose forging of a meritocratic and multi-racial society brought peace and prosperity; whose pursuit of national resilience drove a systemic approach towards sustainability; and whose vision of a “Clean and Green” Singapore uplifted the country’s image, spirit and economy. They have sown, and we, the people of Singapore, have reaped. To commemorate and celebrate the fruits of their labour, a memorial in the form of a Garden Monument is envisioned.

By gathering under the umbrella of this Forest of Giants, the Garden Monument instills a sense of reverence and awe, which in turn, inspires a renewed commitment to shade and shelter the future. Showcasing our City-in-a-Garden, a fully immersive visitor experience is created by weaving the story of Singapore through a layered tropical tapestry of water and greenery, light and shadow, breeze and shade.

The memorial derives its design language from this seamless melding of nature, architecture and infrastructure multi-dimensionally and multi-sensorially. Embodying Singapore’s Resilience Blueprint, the Garden + Monument concept is a synthesis of green, water and energy systems that look forward to our green and resilient future. It mirrors the systemic approach that our leaders took in the designing of modern Singapore, by innovatively bringing these infrastructures together to form a completely self-sustaining and self-sufficient constructed ecosystem.

Vanke HQ

This schematic design for a mixed-use development in Shenzhen brings back nature and a human scale to the dense urban district in the form of a new vertical regenerative campus headquarters typology.

Designed for a unique site consisting of two adjacent plots in Shenzhen, the scheme looks out onto the water towards Hong Kong.

Its outer, sleek, angular envelope contrasts with its inner, lush urban oasis that brings nature back into a dense city environment. Reminiscent of a “slice” of a mountain it provides ecosystem services like sequestering carbon, phytoremediation of acidic rain, reducing pollutants in the air and turning carbon dioxide to oxygen.

The holistic design fully integrates the different programs of this mixed-use development, creating connections, and community spaces for all users.

The towers respond to each other, facing each other to create beautiful green views for the spaces that do not face the sea. They sit on an elevated podium that gives the development a new ground level and connects the different programs to each other.

Waterfalls and greenery turn the podium into a lush public space, refuge floors are turned into landscaped parks in the sky.

In order to foster community in a large development, plenty of sociable common spaces, both within the buildings and in the publicly accessible areas, have been included in the design. Recreational amenities like running and hiking tracks amongst the ‘mountains’ are woven into the design. The multi-functional spaces provide friendly, biophilic environments for users and passers-by alike.

 

Vertical Talent City

This scheme for a “Vertical Talent City” in Shenzhen was designed to be a one-stop solution for creative and artistic talent across the entire Zhujiang delta region. The whole development is conceived as a vertical city that integrates the different uses in two buildings on two plots, connected by sky bridges and platforms. Housing talent services, education and training, incubation spaces, communal sports facilities, retail and residential units, this micro city vertically stacks 4 stratums: Talent Park, Training Campus, Enterprise Hub and Smart Community. The design is built around the idea of sky streets and community spaces that encourage interaction and connection. Spacious open-air sky platforms offer rich amenities and landscaping and act as a bridge to the same thematic zones on different plots.

The Talent Park at the “Vertical Talent City” is located in the first of 4 stratums, spanning the ground floor to level 5. It includes an open-air urban plaza, commercial spaces, a bus terminal, the talent services centre and other office spaces.

The Training Campus is located in the stratum from the 6th to 9th level and is houses educational facilities, talent think tanks and talent training spaces. Large flexible spaces such as lecture halls can be set up between the floors according to needs. The public area of the “training camp” uses landscape and space to design create a vibrant campus atmosphere.

The Enterprise Centre stratum on the 10th to 21st level is a development platform for the talent industry. The flexible floor plan can meet the various space and functional needs of companies of all sizes. The air bridge platform is a communal space that can be used for socialising, exhibitions and leisure activities.

The Smart Community stratum tops off the Vertical Talent City and encompasses residential units, which enjoy great views as well as natural lighting and ventilation. The modular apartment unit design are efficient and economical. The bridges, platforms and roof provide amenities such as sports and social spaces as well as other services for the residents.

This pandemic has shown that new approaches are urgently needed to ensure the health and safety of building users. In response to this need the design places a strong emphasis on naturally ventilated public spaces and circulation routes to reduce the time spent in enclosed spaces with potential exposure to pathogens. A series of escalators in the atrium space connect the four different sky streets, forming a 3-dimensional loop which is open to the public and connects the different programmes to each other. With these vertical and horizontal links, lifts are only used in emergency situations and people can move without being confined to small spaces in large groups.

Tropical Urban Business Park

A seminal project in the heart of Cybercity-1, the Tropical Urban Business Park is set to redefine the quintessence of sustainable, integrated and innovative tropical urbanism. Located in the island township of Bayan Baru, strategically along the main arterial road from the airport, this iconic gateway development with its thriving tapestry of vegetation and light is envisioned as a flourishing green urban landmark gateway to the “Garden of the East”, invigorating the city with its rejuvenating vertical parkscape. Located within a district characterised by visually solid, hard-edged and plain architecture, the project differentiates itself by prioritising the quality of its human landscape and community spaces, integrating the hardware of urbanity with the heartware of community.

To craft a highly liveable and desirable live-work-play-learn environment, a new typology of mixed use buildings is proposed, one in which precious land within the prime urban site is multiplied by introducing new and green intermediate ground levels of social and civic function, synergising the economy of technology/business parks with the ecology of community/public parks. This translates into a unique blend of offerings featuring a fully pedestrianised concourse, creation of multiple new ground levels with tropical urban community spaces in the sky, integration of greenery into well-articulated facades, and the implementation of sustainable passive design.

Through these strategies, the project demonstrates that innovation can be simple yet radical, with tropical architecture creating a strong product and branding for the developer, an attractive home/workplace for the urbanite, and a truly organic jewel piece taking pride of place within the Pearl of the Orient.

School of The Arts

This project is a hybrid between a specialist arts high school and paerforming arts centre, and is a machine for breezes, located in dense, tropical inner city Singapore. The School of the Arts, Singapore (SOTA) is thoughtfully designed not only to provide a safe and stimulating environment for learning, but also places of delight for the public.

The podium contains a music auditorium, drama theatre, black box theatre and several informal performing spaces. To enhance the vibrancy of the city, shops are provided along the external covered walkway and a large civic amphitheatre is created under the canopy of large conserved trees. The sectional relationship between gathering spaces on different levels allows for easy ventilation and a comfortable microclimate, with barrier free access incorporated throughout the building.

The academic blocks are designed for natural ventilation with breezeways in-between the blocks. Gardens on the top of decks cut out heat gain, absorb carbon, and provide shady outdoor break-out spaces and play areas, while green facades cut out glare and dust, keep classrooms cool and dampen traffic noise. These seamless indoor-outdoor spaces with comfortable microclimates allow different sized groups to interact and relax without leaving the secure environment of the school.

2011

  • Best of Year Awards - Winner

    Educational – International category, awarded by Interior Design Magazine

  • President's Design Award - Design of the Year

    Awarded by the DesignSingapore Council and Urban Redevelopment Authority

  • The Jørn Utzon Award for International Architecture - Winner

    Awarded by Australian Institute of Architects.

  • International Architecture Award - Winner

    Awarded by The Chicago Athenaeum and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies

  • Green Good Design Award - Winner

    Awarded by The Chicago Athenaeum and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies

  • RIBA International Awards - Winner

    Awarded by Royal Institute of British Architects

2010

  • World Architecture Festival - World Learning Building of the Year

    Learning category, awarded by World Architecture Festival

2005

  • Singapore Arts School Competition, 2005 - Winner

    Awarded by Singapore’s Ministry of Information, Communications & the Arts